30 Eylül 2011 Cuma

Nokia C3: Klavyeli, uygun fiyatlı, ama akıllı değil

Nokia C3, klavyeli, uygun fiyatlı, ama "akıllı" değil. Yani Symbian işletim sistemine sahip değil, bu yüzden "akıllı telefon" kategorisine girmiyor. Ama yine de temel gereksinimleri karşılıyor Nokia C3. Özellikle de T9 tuş takımı ile uğraşmaktan bıkmış, klavyeli telefon arayanların ilgisini çekebilecek bir telefon kendisi. 3G'si yok ama, WiFi özelliği var. İnternette gezmek için Opera Mini 4.2 web tarayıcısı yüklü geliyor. Nokia C3 ile Facebook, Twitter vb. sosyal ağlar ve mesajlaşma servisleri kullanılabiliyor.

Nokia C3'ün olumsuz yönlerinin başında kamerası geliyor. 2 MP çözünürlükteki kamera çok da iyi fotoğraflar çekmiyor. Cihazın kamerasında autofocus özelliği yok, fixed-focus tipi bir kameraya sahip. Video çekimi de çok kaliteli değil. Cihazın işletim sistemi Symbian değil, S40. 3G özelliği olmaması da bir eksi yön olarak sayılabilir.

Nokia C3'ün çeşitli renk seçenekleri mevcut.

Yine de klavyeli telefon dünyasına giriş yapmak için tercih edilebilecek bir telefon Nokia C3. Satın alma kararı vermeden önce Nokia'nın diğer klavyeli modellerine de göz atmayı unutmayın (Örneğin benzer fiyata satılan Nokia E63 modeline).

Nokia C3'ün fiyatı 380 TL civarında (Kasım 2011 tarihinde Hepsiburada.com'da).

Nokia C3'ün özellikleri şöyle:

Cihaz tipi: Thumbboard klavyeli telefon.
Duyurulma tarihi: Nisan 2010.
İşletim sistemi: Nokia S40.
İşlemci: Açıklanmadı.
Ekran: 2,4 inç 320x240 piksel ekran, TFT, 256K renk desteği.
Kamera: 2 MP Fixed Focus (Sabit Odaklı), 15fps video çekimi.
Hafıza: 64 MB RAM, 128 MB ROM.
Hafıza kartı: MicroSD kartlar takılabiliyor (En fazla 8GB kartları destekliyor).
Pil: 1320 mAh Lithium Ion, BL-5J, kullanıcı tarafından değiştirilebilir.
Pil ömrü: 800 saate kadar bekleme süresi, 7 saate kadar konuşma süresi.
Bağlantı özellikleri: WiFi, Bluetooth 2.1 EDR A2DP, GSM 850/900/1800/1900, GPRS, EDGE.
Ses: Standart 3,5 mm kulaklık girişi. RDS destekli radyo.
Ağırlık: 114 gr.
Ofis özellikleri: Opera Mini 4.2 web tarayıcısı ile internet sayfalarında gezinebilme. E-posta alıp gönderebilme.
Multimedya özellikleri: Müzik dinleyebilme, video izleyebilme. Oyun yükleyebilme. Flash Lite 3.0 ve Java MIDP 2.0 desteği.
Adres defteri: En fazla 1000 kişi eklenebilir.
Sosyal ağlar: Facebook, Twitter, Nokia Mesajlaşma Servisi.

İlgili linkler:
Diğer klavyeli Nokia telefonlar
Nokia üzerine diğer yazılar

24 Eylül 2011 Cumartesi

Android'de ekran parlaklığını azaltmak için

Android telefonunuzun ya da tabletinizin ekran aydınlatması en düşük ayarında olmasına rağmen geceleri karanlıkta kullanmak için fazla parlak ise, Screen Filter programını kullanmanızı öneririm. Bu program şimdiden benim "olmazsa olmaz" listeme girdi. Özellikle karanlıkta e-kitap okurken mutlaka gerekli.


İligli linkler:
Screen Filter'ı Android Market'ten indirin
Diğer Android programları

15 Eylül 2011 Perşembe

Android için mobil veri tabanı programı: Memento

Mobil cihazlarda veri tabanı programlarını her zaman "olmazsa olmaz" olarak görüyorum. Veri tabanı programları istediğiniz formatta bilgileri kaydedebilmenizi sağlar. Kitap arşivinizden cd kataloğunuza, yapılacaklar listenizden parola arşivinize, aklınıza gelen herhangi bir tür bilgiyi kayda geçirmekte veri tabanlarından faydalanabilirsiniz. Evet, film arşiviniz için zaten ayrı bir yazılım geliştirilmiş olabilir, ancak veri tabanları ile siz tam da ihtiyacınıza uygun şekilde kaydedebilirsiniz verileri. Android üzerinde de Memento isimli program bu konuda dikkat çekiyor. Programın gözüme çarpan en önemli eksiği form tasarımı yapmaya izin vermemesi oldu. Hiç değilse liste ve form görünümü dışında farklı görünüm seçenekleri sunabilseydi iyi olurdu. Yine de, Android için bir veritabanı programına ihtiyacınız varsa Memento'yu denemelisiniz.

Android için veri tabanı programı: Memento

İlgili linkler
Memento Database'i Android Market'ten indir
Diğer Android programları

14 Eylül 2011 Çarşamba

Tivibu Android'e Geldi


Tivibu , internet sağlayıcısı TTnetin abonelerine sunmuş olduğu bir Tv izleme servisi. Geniş bant internet kullanan kullanıcılar normalden daha net görüntü ile birçok tv kanalını bilgisayarlarından izleyebiliyordu. TTnet,  şimdi Android kullanan TTnet müşterilerine cep telefonlarından Tivibuyu kullanma imkanı sağladı.

Çok yakında Android markete gelmesi bekleniyor.
2.1 ve üzeri telefonlar için indirin.
3.0 ve üzeri tabletler için indirin.
Tivibuyu destekleyen cihazlar,
 Huawei U8230, Samsung Galaxy S, Vodafone 945, LG 503, Samsung Galaxy Tab, HTC Desire, Sony Ericsson X10, Motorola Xoom..

Önemli bir not : 30 Eylül'e kadar ücretsiz kullanıyorsunuz bu tarihten sonra ücretlendirme başlıyor.


2 Eylül 2011 Cuma

Foursquare ile Sosyalleşin

Foursquare , mobil internete ve Gps özelliğe sahip cihazlara ihtiyaç duyan bir sosyal ağ servisi. Bu servis bir çok mobil cihazlarla uyumlu,  bizi ilgilendiren kısmı ise Android cihazları.
Uygulama ne işe yarıyor , kısaca bahsedelim. Bu servis ile arkadaşlarınızın nerede olduklarını , nereye gittiklerini , gittiğiniz yerin ne özellikleri olduğunu , ne yenir , ne içilir , ne yapılır gibi sorularınza cevap bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızın iletilerini görebilir,  Foursquare hakkında daha detaylı bilgi için şu makaleyi okuyabilirsiniz.

Uygulamaya Android marketten ulaşabilirsiniz. 

1 Eylül 2011 Perşembe

Samsung’dan En Geniş Ekranlı Cihaz : Galaxy Note

Samsung’dan piyasada bulunan en geniş akıllı telefonlardan birisini piyasaya sürdü. Samsung çeşit çeşit özelliklerde cihazlar çıkartmaya devam ediyor.

Gelin özelliklerine bakalım. 1.4GHz Dual Core işlemcisi,  5.3” WXGA (1280 x 800, 285 PPI) HD Super Amoled ekranı , arkada 8 MP flaş dahil önde ise 2MP kameraya sahip. Android 2.3 işletim sistemiyle geliyor. Daha fazla özellikleri için bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Bağlantı 

Videosu

Otobüs Saatleri Uygulaması


İstanbul’da yaşayan Android kullanıcıları için güzel bir uygulama Android Market’te yerini aldı. Otobüsüm nerede kaldı sorusunun cevabını bu uygulama veriyor.

Uygulamayı kullanabilmek için cihazınızda Android 2.1 ve üstü sürümleri yüklü olması gerekiyor. Birde mobil internetiniz 
Uygulamaya Android Market üzerinden ulaşabilirsiniz.
[Android Market Bağlantısı]

Youtube Uzaktan Kontrol Uygulaması

Youtube Remote uygulaması üzerinden ne yaparsanız bilgisayarınız üzerinden izleyebiliyorsunuz. Android marketten youtube remote uygulamasını yükleyin. Yükledikten sonra youtube üyeliğiniz ile giriş yapın , bilgisayarınızdan http://www.youtube.com/leanback adresine girip giriş yapın,  cihazınızdan kontrol etmeye  başlayın. Youtube Remote Android Market üzerinden ulaşabilirsiniz.
[Android Market Bağlantısı]
Bu güzel uygulamayı tavsiye eden Mümin Erakbaş‘a teşekkür ederim.

Viber Android Market’e Geldi


Viber uygulaması , 3G ve Wifi üzerinden ücretsiz konuşturan uygulama Android Market’ten indirebileceksiniz. Telefon rehberinizdeki Viber kullanan kişiler ile ücretsiz görüşüp , sms atabilirsiniz.

Viber uygulaması herhangi bir reklam içermiyor tamamen ücretsiz. Viber’i android cihazınıza yükleyebilmeniz için cihazınızdaki android sürümü 2.0 ve üzeri olması gerekiyor.
Viber’in Tanıtım Videosu 



Viber’e Android Market üzerinden ulaşmak için
[İlgili Bağlantı ]

Android için Yılan Oyunu


Nokia seri telefonlarından oynadığımız klasik yılan oyunu Android cihazları için Musa Avcı tarafından geliştirildi.

Oyunu telefonunuza yükleyebilmeniz için Android 2.1 üzeri yüklü olması gerekiyor. Uygulamaya Android Market üzerinden ulaşabilirsiniz.
[Android Market Bağlantısı]

Turkcell T20 Tanıtıldı


Turkcell’in piyasaya sürdüğü Turkcell markalı Android işletim sistemli telefonu T20 tanıtıldı , fiyatı 419 TL.



Turkcell T20, 24 ay 250 MB internet dahil ayda 29 TL’ye makul fiyata en iyi akıllı telefon deneyimi yaşamak isteyenlerin ihtiyacına cevap oluyor. Kısa bir süre sonra, mevcut tarifesine kontrat yapmayı tercih edenler 24 ay boyunca 19,90 TL ödeyerek (3 ay boyunca 250 MB internet de ücretsiz) Turkcell T20’yi daha da uygun fiyata satın alabilecek. Kontratsız seçeneğini tercih edenler ise bu gelişmiş telefona sadece 419 TL’ye üstelik 3 ay boyunca her ay her yöne 100 dk ve 100 MB interneti ile birlikte sahip olabiliyor.
Özellikleri :
Şebeke: 2G Şebeke GSM 850/900/1800/1900; 3G Şebeke HSDPA 1900/2100
Boyutlar: 116×60.5×11.9 mm
Ağırlık: 115 gram
Ekran: 3.5 inç TFT kapasitif hassas dokunmatik; 320×480 (HVGA) çözünürlük; 262 bin renk desteği
İşlemci: Qualcomm MSM7227, 600MHz hız
İşletim Sistemi: Android 2.3.3 (NFC-Yakın Alan İletişim destekli)
Kamera: 5 megapiksel çözünürlük
Hafıza: Dahili 4 GB microSD bellek; 32 GB’a kadar microSD kart ile yükseltebilme imkanı
Bağlantı: 3G HSDPA 7.2 Mbps indirme hızı; WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n; Bluetooth 2.1 A2DP stereo; A-GPS desteği; USB bağlantı
Pil: Li-Ion 1400 mAh; 400 saat bekleme süresi (3G), 390 dakika konuşma süresi (3G)
Diğer: Dijital pusula; Google uygulamaları; sesli hafıza/sesli arama, Facebook, Twitter, Android Market ve Turkcell uygulamaları mevcut.
Kaynak : Turkcell Medya

Anadolu Ajansı Android Uygulaması Çıktı

Anadolu Ajansı haberlerini , fotoğraflarını , videolarını android işletim sistemli cihazlarınızdan bu uygulama ile takip edebileceksiniz.
Uygulamada hava durumuna göz atabiliyorsunuz. 4 günlük tahminler var. 
Uygulama için gereken Android sürümü : 1.5-3.0
Uygulamayı Android Market üzerinden indirebilirsiniz. Market linkine bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
[İlgili Bağlantı]