28 Şubat 2011 Pazartesi

Nokia X7

Nokia X7, Symbian Anna işletim sistemli, 4 inç AMOLED ekranlı, 720p video çekebilen, enteresan tasarıma sahip bir akıllı telefon. Nokia tehlikeli bir oyun oynamış gibi, bu tasarımın her zevke hitap etmeyeceği ortada. Symbian tutkunlarının ilgisini çekebilecek bir cihaz, yine de satın alma kararı vermeden önce C7, N8 ve E7'ye göz atmanızı tavsiye ederim.

Nokia X7 Symbian Anna işletim sistemli akıllı telefon



Nokia X7'nin özellikleri şöyle:

Cihaz tipi: Dokunmatik akıllı telefon.
İşletim sistemi: Symbian Anna; program ve oyun yüklenebilir.
İşlemci: 680 MHz ARM11.
Ekran: 4 inç 360x640 piksel kapasitif dokunmatik ekran, AMOLED, 16 milyon renk desteği, Gorilla Glass.
Kamera: 8 MP EDOF, Çift Ledli flaş, 720p 25fps video çekimi.
Hafıza: 256 MB RAM, 1 GB ROM.
Genişleme yuvası: MicroSD kart yuvası (32GB kartları destekliyor).
Pil: 1200 mAh Lithium Ion, BL-5K, kullanıcı tarafından değiştirilemiyor. 450 saat bekleme, 4,5-6,5 saat konuşma.
Bağlantı özellikleri: WiFi, Bluetooth 3.0 A2DP, A-GPS, GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 850/900/1700/1900/2100, GPRS, EDGE, 3G.
Ses: Stereo hoparlörler. Standart 3,5 mm kulaklık girişi. RDS destekli radyo.
Ağırlık: 146 gr.
Ofis özellikleri: Word, Excel, PowerPoint dosyalarını görüntüleyebilme. Adobe PDF dosyalarını görüntüleyebilme. Adres defterine sınırsız sayıda kişi ekleyebilme. İnternet sayfalarında gezinebilme, e-posta alıp gönderebilme, ve daha fazlası.
Multimedya özellikleri: Çeşitli müzik ve video formatlarını oynatabilme. 8 MP fotoğraf ve 720p HD video çekebilme. Oyun yükleyebilme. Flash Lite 4.0 ve Java MIDP 2.1 desteği. Yüklenecek yazılımlarla daha fazla özellik eklenebilir.

İlgili linkler:
Nokia X7 resmi sitesi
GSM Arena Nokia X7 incelemesi
Phone Arena Nokia X7 incelemesi
AAS Nokia X7 incelemesi
Video inceleme - Arabirim turu
Nokia ile ilgili diğer yazılar

27 Şubat 2011 Pazar

HTC Desire HD - NDrive 10

HTC Desire HD için NDrive 10 kurulumunu anlatacağım.

Öncelikle aşağıdaki dosyaları bilgisayarınıza yükleyin.

NDrive 10.1.15 Desire HD için olan
NDrive 10.1.15 PC için olan

Bunları yükledikten sonra,

Yüklediğiniz ilk dosyayı telefonunuza gönderin. Gönderdiğiniz apk dosyasını kurun. NDrive size ingilizce dili kullanıp kullanmak istemediğinizi soracaktır. Tamam dedikten sonra internete bağlanıp 35 MB'lık bir dosya yükleyecektir. Bu dosyanın içinde güncelleme dosyaları ve dil dosyaları var.
Daha sonra bilgisayarınıza ikinci dosyayı kurun.
Burası önemli.
Programı çalıştırın.
Desire HD'yi bilgisayara bağlayın USB bağlantısını seçin.
PC ile Desire HD arasında bağlantı kurulacak ve daha sonra telefonu bilgisayardan ayırıp yeniden bağlayın bu sefer Disk sürücüsü olarak bağlayın daha sonra bilgisayarda çalıştırdığınız programda önceki seçeneğe geri dönüp tekrar 3.seçeneğe geliniz.
Aşağıdaki sekmede programın F:/ sürücüsünü (sizde farklı olabilir önemli olan telefonun hard diskinin gördüğü sürücü olmalı) gördüğünden emin olunuz.
Daha sonra ileriyi tıklatınız.
Program sizin için gerekli olan haritaları yükleyecektir.
Daha sonra telefonu tekrar bilgisayardan ayırınız.
Artık kurulum bitmiştir.
Hayırlı olsun.

19 Şubat 2011 Cumartesi

Pil Kâbusu

Bir sabah uyanıyorum, baş ucumdaki Nokia E63'e uzanıyorum. Ekranda görüntü yok. Tuşlara dokunuyorum, açılmıyor. Pili bitmiş galiba. Dün gece şarja takmadım, Opera'yı da açık unuttum herhalde, Opera çok pil harcıyor. Apple iPod Touch'a uzanıyorum, açma düğmesine basıyorum... Ses seda yok! Bu aralar bir şeyler oldu kendisine, şarjı tam dolu bırakıyorum, bir de bakıyorum kapanıvermiş kendiliğinden. Neyse diyorum, birkaç hafta önce suya düşmüş olmasından dolayı yaşadığı şoka yoruyorum, Nokia N800'e uzanıyorum. Sevgili N800'ümün pilinin bitmemiş olmasını beklemiyordum zaten. Keşke bitmese, eski ve Nokia tarafından terkedilmiş de olsa işe yarıyor ara sıra. İçeriden de SE W910i'den ses geliyor, "Pilim bitiyor beni şarja tak" diye. Neyse, LG X130 netbook'umun pili bitmemiş çok şükür! "Maşallah" diyeyim bari.
Mobil cihazlarda pil ömrü

2007'de mobil cihazların pil ömrü üzerine bir yazı yazmıştım. O zamandan beri pek bir şey değişmemiş. Siz siz olun satın almayı düşündüğünüz mobil cihazların pil ömrüne dikkat edin. Bir günü çıkaramayan bir cihazı almayın.

İlgili linkler:
Mobil cihazlar ve pil ömürleri
HOW TO: Solve Nexus One battery life issues

Fotoğraf: realSMILEY. Creative Commons lisansı ile kullanılmıştır.

18 Şubat 2011 Cuma

HTC Desire HD - Angry Birds - Android Angry Birds

Hepimizin bildiği oyunun android versiyonu.
Versiyon : 1.5.1 Updated.



Oyunu indirmek için tıklayınız. (16.4 MB)

Trekbuddy

Trackbuddy bir J2ME uygulamasıdır. GPS alıcısını kullanır. Java çalıştıran tüm cihazlarda çalışır.
Genel özellikleri:
*GPS ve basit navigasyon özelliği vardır.
*Bitmap halinde haritaları bulunur. (Bu haritaları değişen bir çözünürlükte kaydedebilirsiniz.)
*Haritaları yüksek ve düşük çözünürlükte atlas olarak düzenleyebilirsiniz.
*NMEA ve GPX formatında rotalarınızı kaydedebilirsiniz.
*Basit navigasyon özelliği bulunmaktadır.
*Compas ekran
*Kokpit ekran
*Diğer trackbuddy'ler ile lokalizasyon (yer) paylaşımı yapabilmektedir.





HTC Desire HD Oyun - Online Poker - Play Live


Android telefonlarınızla dünyanın her yerindeki android telefonlarla oynayabileceğiniz bir oyun.
Yüklemek için tıklayınız.

17 Şubat 2011 Perşembe

HTC Wildfire Teknosa fiyat karmaşası


HTC Wildfire, Teknosa'da  2010 yılı Ağustos ayında ilk satışa sunulduğunda 699 TL olarak satılmıştı.
Bu parti tükendikten sonra yeni gelen partide (wildfire white da bu zaman satışa sunulmuştu) fiyatı 659 TL ( +50 TL Hediye Çeki) olarak belirlenmişti.
Şimdilerde ise aynı cihaz Teknosa bayilerinde 729 TL'ye  (+50 TL hediye Çeki) satılmakta.
Büyük ihtimalle kur farkı diyecekler ancak sanırsam talebe göre fiyat artışı belirlenmiş.

http://www.teknosa.com/msib21/formlar/CategoryProducts.aspx?CS_Catalog=_TELEKOM&CS_Category=_SBA_722_1662_668_4289&T_Category=_CEP_BILGISAYARI__PDA_722

15 Şubat 2011 Salı

HTC Sense hesabı oluşturma.

Telefonunuzun tüm uygulamalar menüsüne giriniz.
Buradan HTC Hub'ı işaretleyiniz ve hesap oluşturu tıklayınız.
Buradaki bilgileri doldurunuz.
Telefon no'su için
+90 5XX XXX XX XX şeklinde telefon numaranızı giriniz.
Hesabı açınız.
Telefonu bulunur yap sekmesini tıklayıp bitiriniz.
Daha sonra www.htcsense.com' a oluşturduğunuz hesap bilgileri ile giriş yapınız.
Telefonu çaldırmayı deneyerek kurulumu kontrol ediniz.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Ah Nokia!

Nokia "Bir diğer OEM" mi oluyor? Geçtiğimiz günlerde Nokia, Microsoft ile ortaklık planını açıkladı. Bu planın en önemli sonucu, Nokia'nın Windows Phone 7 platformunu "ana platformu" olarak benimsediği açıklamasıydı. Yani koskoca Nokia; HTC, Samsung, LG ve diğerleri gibi bir konuma yerleşti.

Evet, bu duruma şöyle bir baktığımızda garip bir tablo çıkıyor ortaya. Nokia birden bire sıradanlaştı sanki. Birden bire, sürekli "Ama Symbian şöyle..." diyen fanatiklerin bindiği dal kesildi. Nokia kendisi bile Symbian'dan, hatta Maemo/MeeGo'dan ümidi kesti. En azından kısa dönemde. Evet, Symbian tabanlı telefonlar üretmeye devam edeceklerini söylediler, evet, MeeGo'yu tamamen iptal etmediler. Ama etmelerine de gerek yok, çünkü yenilgiyi kabul ettiler. Artık tüketicinin de, geliştiricinin de gözünde Symbian'ın yeri modern akıllı telefon işletim sistemleri arasında olamaz. Nokia, Palm'ın yoluna düştü. Kendi PalmOS'unu evirdi, çevirdi, sonunda ikinci plana itti.

No Nokia Logo
Nokia'dan bir atılım bekliyordum, ama MeeGo yönünde. Ne Android, ne WebOS, ne de Windows Phone 7 yönünde bir beklentim yoktu. Hatta, bir zamanlar Microsoft'un mobil arenada elini zayıflatmak için birkaç firmanın birleşmesiyle ortaya çıkmıştı Symbian işletim sistemi. Microsoft önce Palm OS, sonra Symbian kalesini fethetti. Nokia'nın kaderi de artık adı bile anılmayan Palm gibi mi olacak?

Birkaç gündür pek çok sitede bu konuda yazılar çıktı. Herkes farklı açılardan baksa da, hemfikir olunan nokta, Microsoft'un hiçbir şey kaybetmediği, Nokia'nın ise neredeyse herşeyini kaybettiği. Hâlâ elinde Microsoft hissesi bulunan yeni Nokia CEO'su Stephen Elop'a "Truva atı" gözüyle bakmaya başladı insanlar. Şirketi Microsoft'un eline teslim etmek için göreve gelmiş gibi bir tablo çiziyor gerçekten. "Nokia neler kazandı bu anlaşmadan?" diye soruluyor, "Bing ve XBox" diyor Stephen. Bu bir kazanç mı? (1)

Basın açıklamaları sırasında "Microsoft ile özel anlaşmamız" denildiği için, bize anlatılandan daha fazlası vardır herhalde diye düşünmüştüm. Örneğin Windows Phone 7 için ücret ödemiyor olabilirdi Nokia. Zira Microsoft'un satışlarını arttırmaya, Nokia'nın modern bir işletim sistemi ile liderliğini korumaya ihtiyacı vardı, değil mi? Daha sonra öğrendik ki, bu anlaşmada gerçekten Samsung, LG ve diğerlerinden hiçbir farkı yok Nokia'nın. Satılan her WP7 tabanlı cihaz için lisans hakkını da ödeyecekler. Nokia gerçekten ne kazanıyor?

Açıklamalardan sonra Nokia'nun hisse değerinin %15 düştüğü söyleniyor. Birkaç gün öncesinde de Nokia E7 modeli piyasaya çıkmıştı. Artık kimse incelemesini yazmak bile istemiyor galiba. Niye yazılsın ki? Zaten Nokia eski cihazlarına çok iyi destek vermiyordu, şimdi herhangi bir yazılım hatasının düzeltilme ihtimali, ya da o uzun süredir beklenen yeni web tarayıcısının çıkma ihtimali iyice düştü. Bu durumda bilinçli telefon alışverişi yapan kişilerin Nokia'nın pahalı modellerinden alma ihtimali yok denecek kadar azaldı. Ülkemizde çoğu kimse telefonları adı Nokia olduğu, görünüşü şık olduğu (2) için alıyor diye düşünebilirsiniz. Ancak "Nokia batıyor" diye bir söylenti (söylenti?) çıkması an meselesi ve bu durumda bu kitlenin de Nokia'dan uzak durma tehlikesi var. Güya Symbian kullanıcı kitlesini WP7'ye geçireceklermiş. Bunun olması için şu anda piyasada WP7 tabanlı Nokia'lar bulunmalıydı diye düşünüyorum. E7'nin satışlarını da baltalayan, zamansız bir açıklama yaptılar.

Nokia, WP7 platformu ile, kendi platformunu geliştirene kadar zaman kazanmak mı istiyor? Palm denemişti bunu. Artık Palm yok (HP var). Yine de tamamen umutsuz olmayalım. WP7 iOS'a göre geriden gelse de gelecek vaat eden bir işletim sistemi. Nokia E7'de WP7 yüklü olsa satın almayı düşünebilirdim doğrusu. Eğer Nokia bu yolu seçtiyse, artık önemli olan şey gerçekten acele edip bir an önce WP7'ye geçebilmeleri.

Avrupalı Nokia'ya okyanus ötesi ile yeni macerasında şans diliyorum. PDA devrinin son işletim sistemi ise saygı duruşunu hak ediyor.

(1) IE'de varsayılan arama servisi olarak gelen Bing ile her karşılaştığında nefretini dile getirip "Şunu iptal etmenin yolu yok mu?" diyen insanlar var. Acı ama gerçek.
(2) Ya da ucuz olduğu için... Son dönemde N8 kullanan birkaç kişinin tercihini "iPhone çok pahalıydı" şeklinde açıkladığını gördüm.

12 Şubat 2011 Cumartesi

HTC Desire HD Video Görüntüsü -1 Gölbaşı

HTC Desire HD ile çekilmiş bir video.
Odak uzaklaştıkça üst taraflarda flu görüntü oluşuyor gibi.
Bir de siz bakın.

11 Şubat 2011 Cuma

Vodafone HTC Desire HD Kampanyası




Vodafone HTC Desire HD kampanyalı satışlarına başladı.

Vodafone kampanyasını "Vodafone'dan akıllı telefonda fiyat devrimi : 11 TL" olarak duyurdu.
Bu kampanya kapsamında Nokia N8, HTC Desire HD ve Samsung Wave 2 telefonları satışa sunuldu.

HTC Desire HD, Red Plus paketiyle, Nokia N8 ve Samsung Wave 2' yi ise Red paketiyle satışa sunuldu.

Buna göre kontratlı olarak HTC Desire HD almak isteyenler 156x24= 3744 TL ödemeleri gerekmektedir.




Red
Red+
Aylık Sabit Ücret
95 TL
145 TL
Vodafone İçi
Limitsiz
Limitsiz
Sabit Hatlar
Limitsiz
Limitsiz
Her Yöne Dakikalar*
1500 dk.
3000 dk.
Her Yöne SMS**
1500 SMS
3000 SMS
Aylık İnternet Kullanımı
1 GB
4 GB
*Paket aşımı halinde her yöne dakikası 40 Kr olarak ücretlendirilir.
**Paket aşımı halinde yurtiçi SMS fiyatı 35 Kr’dir.


Tarife
Kontrat
Süresi
Aylık Ek Ödeme
Aylık Sabit Ücret
Nokia N8
Vodafone Red Tarifesi
24 ay
11 TL
95 TL
Samsung Wave 2
Vodafone Red Tarifesi
24 ay
11 TL
95 TL
HTC Desire HD
Vodafone Red + Tarifesi
24 ay
11 TL
145 TL

HTC Desire HD Türkiye 'de


HTC Desire HD, Türkiye'de satışa sunuldu.
Önce internetteki alışveriş sitelerinde daha sonrada Vodafone Shop'larda satışa sunuldu.

9 Şubat 2011 Çarşamba

Herkes için AOC Tablet PC

Ekran uzmanı AOC, ilk Tablet PC’sini sunuyor. 200 €’nun oldukça altında bir fiyata sunulan bu bilgisayar, dar bütçeye sahip tüketicileri hedefliyor. Android 2.1 işletim sistemine sahip 20,3 cm/8” model, sağlam yapısı ve üstün görüntü kalitesi ile göz alıyor. Bu Tablet PC, evde ya da dışarıda, hem iş hem de eğlence için kullanılabilir.





Ocak 2011’de Las Vegas’taki CES’de yapılan dünya prömiyerinden bu yana, AOC’nin Tablet PC’si “200 ABD Dolarının altında” bir model olarak dünya çapında büyük ilgi çekti. Son derece kullanışlı ve aynı zamanda ele hoş gelen bu model, Mart ayı ortasından itibaren Avrupa’da piyasaya sunulacak. Kamuoyu bu cihazı ilk kez 1 – 5 Mart tarihleri arasında Hanover’deki CeBIT fuarında görebilecek.
AOC, son derece düşük fiyatı sayesinde, tablet bilgisayarları ilginç ve yararlı bulan ancak 200 € ya da üzeri fiyatlar mali durumlarını aşan çok sayıda kullanıcıya hitap ediyor.


Özellikler
Android 2.1 işletim sistemine sahip, 480 gram ağırlığındaki Tablet PC, resistive 800 x 600 piksel dokunmatik bir ekrana, ekran döndürme özelliğine, 600 MHz hızında bir Rockchip işlemciye, entegre bir lityum-iyon bataryaya ve 4 GB dahili flash belleğe sahip. Bellek alanı, bir Micro SD kart yuvası ile arttırılabiliyor. USB 2.0 yoluyla cihaza bir klavye, bellek çubukları, fotoğraf makineleri ve diğer çevresel cihazlar bağlanabiliyor. Ağ erişimi, WLAN (802.11b/g) yoluyla sağlanıyor.

CeBIT’te
AOC, 1 - 5 Mart 2011 tarihinde Hanover’de yapılacak CeBIT’te, Tablet PC’yi ve çok sayıda yeni ekranı salon 15, stand D35’te sunacak.

7 Şubat 2011 Pazartesi

Nokia E7: Bekleyiş sona erdi (mi?)

Nokia E7, klavyesiz yapamayanların uzun süredir beklediği bir telefon. İlk bakışta N8'in klavyeli versiyonu gibi gözüküyor ama klavyeden başka farkları da var. Birkaç kere çıkış tarihi ertlenmişti E7'nin. Artık bekleyiş sona erdi.

Nokia E7 fotoğrafı: Klavyeli, Symbian^3 işletim sistemli akıllı telefon

Doğrusu Nokia E7'nin sadece dış görünüşü bile insanda satın alma isteği oluşturuyor. Can sıkan tek problemi ise kamerasının otofokus özelliğinin olmaması. Hadi MicroSD kart yuvasının bulunmamasını, pilinin değiştirilemiyor olmasını kabul ederim ama, kendini iş makinesi olarak konumlandıran bir cihaz ile dokümanların fotoğraflarını çekemeyecek olmak gerçekten rahatsız edici.

Nokia fanatikleri "Yer yok, nasıl yapsın, yazık Nokia'ya" diyorlar ama ben bu bahaneleri kabul etmiyorum. Çünkü istediği zaman istediği şeyi istediği gibi sığdırıyor. Muhtemelen ürünler arasında farklılaşma sağlama stratejisi bu. Yani N8'in satışlarına zarar vermesini istemiyorlar. Bir de yakında tam donanımlı başka bir cihaz duyurabilirler, onunla da farklılaşmasını sağlamak istiyor olabilirler. Ancak bu yol hoş bir yol değil. Palm da böyle yapardı, hiçbir mantıklı gerekçesi olmadığı halde bazı özellikleri eklemezdi bazı modellerine.

All About Symbian sitesinde Nokia E7 incelemesi yapmaya başlamışlar bile. Birinci bölümde okuyuculardan birinin bıraktığı enteresan bir yorum var:
"32 GB'lık değiştirilebilir hafıza mı istiyorsunuz? %30 daha fazla ekran çözünürlüğü mü istiyorsunuz? Dokümanları kolayca tarayabilen bir kamera mı istiyorsunuz? Daha büyük bir pil? Değiştirilebilir bir pil? Sayıların ayrı tuşlarda bulunduğu tam bir klavye? Filmleri tam genişliklerinde izlemek? Buna E90 deniyor!"
E90, Nokia'nın Communicator serisindeki son telefondu. 2007 yılında piyasaya çıktı. N97 ve E7 bir anlamda bu serinin devamı. Ancak E90'ın bazı özellikleri E7'den daha iyi. Elbette, E90'nın daha büyük, daha ağır ve dokunmatik ekrandan yoksun olduğunu belirtmek lazım.

Nokia N8'lerde "ufak tefek" sorunlar olduğunu duymuşsunuzdur. Galiba E7 için alım kararı vermeden önce de biraz beklemek gerekiyor. Bakarsınız bu arada Nokia özellikleri kırpılmamış, gerçek bir "mobil bilgisayar" ile çıkagelir.

Nokia'nın son dönemdeki klavyeli telefonları hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak ilgili yazımıza göz atmayı unutmayın.

İlgili linkler:
Otofokus (AutoFocus) özelliğinin önemi
Engadget'da Nokia E7
All About Symbian'da E7 incelemesi
PocketLint İlk Bakış
SlashGear E7 İncelemesi
Nokia'ya dair diğer yazılar

6 Şubat 2011 Pazar

Nokia E63'ün iyi yönleri

Nokia E63 incelemesi ve E63 ile ilgili nefret edilesi şeyler yazımdan sonra, Nokia E63'ün iyi yönlerini de anlatan bir yazı yazmak şart oldu. Aslında gerçekten olumsuz yanları olsa da, farklı açılardan bakınca güzel yönlerini de görmek mümkün.
  1. Klavyesi: Dokunmatik ekranlarda yazmaya çalışıp durmaktan hoşlanmayanlar için birebir. Ben metin tahmini özelliğini kapalı tutuyorum. Türkçe karakterleri yazmak ekstra çaba gerektiriyor ama, o sorun iPhone'da bile var.
  2. Sağlamlığı: Kaç defa düşürdüm, anahtarlıkla aynı cepte taşıdım, maşallah, çizik bile yok.
  3. Ekranı: Ekranı benim alışık olduğum boyutlara göre küçük, çözünürlüğü de düşük, ama bir güzel özelliği var, güneş ışığı altında görülebiliyor.
  4. Adres defterinde, notlarda, alarmlarda sınır olmaması da benim için önemli bir özellik.
  5. Gelen SMS kapasitesinin yüksek olması: Aslında kağıt üzerinde "sınırsız" diyorlar ama, gelen kutusu 999'a ulaştığında eski mesajları silmeye başlıyor. Giden kutusunda böyle bir sınır yok.
  6. Bildirim ışığı: Mesaj geldiğinde ya da birisi aradığında siz telefona bakana kadar bildirim ışığı yanıp sönüyor. Böylece telefona şöyle bir göz ucuyla bakarak kaçırdığınız bir şey olup olmadığını anlayabiliyorsunuz.
  7. Birden fazla programı aynı anda çalıştırabilmesi. Bir program işleme (örneğin bir dosyayı yükelemeye) devam ederken diğerine, sonra diğerine geçebiliyorsunuz.
  8. Kopyala-yapıştır: Bu devirde bu özellikten yoksun işletim sistemi kendinden utansın zaten.
  9. Bilektik takılabilmesi: Herhangi bir kılıf kullanmadan E63'ün köşesindeki yere bilekliğinizi bağlayabilirsiniz. Telefonu güvenle kullanmak için önemli gördüğüm, aradığım bir özellik.
  10. Tek tuşla fener görevi görmesi. Karanlıkta kaldığınızda klavyenin en büyük tuşu olan boşluk (space) tuşuna basarak kamera ışığını yakabilirsiniz. Gerçekten kullanışlı olabiliyor.
  11. Flash desteği: Web tarayıcısında Flash desteği pek bir işime yaramadı, zira ekran küçük, işlemci yavaş ve benim mobil internet paketim de sınırlı. Yani web tarayıcısında Flash içeriklerini yüklemek işime gelmiyor. Ama E63 Flash dosyalarını kendi başlarına da çalıştırabiliyor. Eğer ilgilenirseniz (arayıp bulursanız) E63'de oynayabileceğiniz oyunlar ve ufak tefek faydalı programcıkları yükleyebilirsiniz.
  12. Podcast desteği: Podcast yayınlayan sitelere üye olup yolda dinleyebilirsiniz.
  13. Takvimi: Mükemmel olmasa da kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Düzenli olarak kullanıyorum.
  14. Stabil olması: Ara ara saçmalasa da, genel olarak stabil çalışan bir telefon. Hele Windows Mobile dünyasından geliyorsanız, telefonun resetlenmeden (kapatıp açılmadan) kaç gün dayanabildiği sizi şaşırtabilir.
  15. Pil ömrü: Daha önce "beklediğim gibi çıkmadığını" söylemiştim, ama yine de bu listeye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben E63'ümü her gün şarj ediyorum. Sürekli internete bağlı olduğumu, telefonu yoğun olarak kullandığımı hesaba katınca, internet bağlantısı olmayan biri için pil ömrü çok daha uzun olacağını söylemek yanlış olmaz.
  16. Ofis dosyalarını görüntüleyebilme ve değiştirebilme. Değiştirebilme özelliği her zaman gerekmese de, gerektiğinde yapabilmek güzel oluyor.
  17. Ana ekrandan adres defterini arama özelliği. Alışkanlık yapmış, başka bir telefona geçtiğimde bu özelliği arıyorum!
  18. E-posta gönderip alma özelliği mükemmel olmasa da iş görüyor, düzenli olarak kullanıyorum.
  19. İnternet radyoları dinlemek için bir programın yüklü gelmesi güzel.
  20. Dosyalar ve programlar içinde arama özelliği kimi zaman yavaş çalışsa da işe yaradığı oluyor. Ben özellikle notlarım arasında arama yapmak için kullanıyorum.
Sizin E63'de sevdiğiniz yönler neler? Yorum bırakmaktan çekinmeyin.

İlgili linkler:
E63 ve abisi E71 ile ilgili yazılarım
E63 incelemesi
E63 ile ilgili nefret edilesi şeyler

2 Şubat 2011 Çarşamba

HTC HD3

İşlemci : 1,5 Ghz Qualcomm Snapdragon ( 1080 HD video)
RAM : 1GB
ROM : 1GB
Dahili Hafıza : 16 MB
Harici Hafıza : Micro SD (32 GB destekli)
Ekran: 4,5 inç Amoled Ekran Dokunmatik
Kamera : 8 MP ( çift flaşlı ) 720 p video kaydı
Ön Kamera : Mevcut
İşletim Sistemi : Wİndows 7
Port : HDMI çıkışı mevcut + USB
Pil : 1800 mAH

HTC ThunderBolt


Ağ: LTE 700, CDMA EvDO revA
İşletim Sistemi:          Android™ 2.2 + HTC Sense
Ekran: 4.3” WVGA TFT dokunmatik ekran
Kamera: 8MP with autofocus, LED Flash (2x LED), 1.3MP ön yüz kamerası
Hafıza: 8GB emmc + 768 RAM Memory card, preinstalled 32 GB microSD™
WLAN: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 2.1 with EDR (3.0 when available)
GPS: GPS/AGPS
Pil: 1400 mAh
Diğer Özellikleri: Gürültü önlemeli çift mikrofon, Surround sound, Compass sensor, G-Sensor, Proximity sensor, Light sensor, 3.5mm audio jack, MicroUSB, FM radio, LTE SIM slot , TI audio DSP
İşlemci: Qualcomm® MSM8655, 1GHz, Qualcomm MDM9600


HTC Gratia

Ağırlık

  • 115 gram (4.06 ounces) pil ile birlikte
Ekran
  • Tip: Dokunmatik
  • Boyut: 3.2 inches
  • Çözünürlük: 320 X 480
İşlemci Hızı
  • 600 Mhz
İşletim Sistemi
  •  Android 2.1 (Eclair) HTC Sense
Kamera
  •  5 Mpixel
Hafıza
  • Rom 512
  • Ram 384
  • Micro SD (32 MB destekli)

Internet

  • 3G:Up to 7.2 Mbps download speed
  • Up to 2 Mbps upload speed
  • GPRS:Up to 114 kbps downloading
  • EDGE:Up to 560 kbps downloading
  • Wi-Fi™:IEEE 802.11 b/g

Bluetooth®

  • Bluetooth® 2.1 with Enhanced Data Rate
  • A2DP for wireless stereo headsets
  • FTP and OPP (object push) for file transfer
  • Other supported profiles: AVRCP, GAP, GOEP, HFP, HSP, PBAP, SPP, Service Discovery Application Profile